Italija-Italia

  • Površina: 301.338 km²
  • Broj stanovnika: 60.021.955 (2011.)
  • Glavni grad: Rim
  • Službeni jezik: italijanski
  • Valuta: evro (EUR)
  • Vremenska zona: UTC +1 (CET)
  • Pozivni broj: +39

Glavni grad Italije definitivno je sjajan izbor za odlazak na porodični odmor. Naime,Rim pruža toliko toga da će sadržaj naći svi od 7 do 77. Takođe,zahvaljujući bogatoj ponudi,ovde ćete jesti kraljevski i za relativno malo novca,a provesti veče na Trastevereu iskustvo je koje ćete pamtiti i dugo pričati prijateljima. Naravno,tu je i Vatikan,zapravo država unutar grada,pa se još jednom možete diviti Mikelanđelovim radovima. Dakle,Rim je savršen miks svega i svačega,tako da bi bilo dobro da ga svakako uzmete u obzir prilikom planiranja buduće destinacije za odmor s porodicom. Zlokobna istorija bledi na osunačanom trgu. Unaokolo zuje turisti,pred nama tiho šapuće pena na kapućinu. Ostali lepi gradovi sveta nemaju ovako melodičnu zvučnu kulisu. I kada se svađaju,ovi ljudi kao da pevaju.

Drugi po veličini grad u Italiji,jedan od najlepših, najbogatijih italijanskih i evropskih gradova, centar mode i dizajna,grad gde se rađaju novi trendovi i nove ideje... Na pravom ste putu ako vam je posle ovog opisa prvi na pamet pao Milano. Mnogo je razloga zašto ga posetiti, ali se lična iskustva o Milanu i doživljaji o ovom gradu nikada do kraja ne mogu preneti. Smešten u podnozju južnih masiva Alpa,u središtu pokrajine Lombardija,na samom severu Italije,Milano je tokom svoje duge istorije sa pravom poneo naziv „privredno srce“ Italije. Iako u njemu nema toliko znamenitosti kao u Rimu ili Firenci,ipak postoji dosta mesta koja vredi videti i stvari koje možete raditi i nakon toga se vratiti kući zadovoljni odmorom.

Toskana je svetski poznata regija centralne Italije,čuvena po svojim bajkovitim pejzažima,po velikom broju očuvanih starih gradova sa srednjevekovnom i renesansnom arhitekturom, neprevaziđenoj kolekciji renesansnih remek-dela,modi,čuvenim toskanskim vinima i gastronomiji. Toskana je toliko fascinantna,da se teško može opisati rečima. Ona se mora doživeti. Možete čitati o njoj,slušati druge koji su je posetili,ali to je veoma malo naspram onoga što ćete doživeti kada je osetite svim svojim čulima. Firenca je biser Toskane,a s obzirom na to da Firenca znamenitosti svog grada čuva,imaćete svašta da obiđete. Nezvanični glavni grad ove regije opsedaju milioni turista tokom čitave godine i samo se (možda) tokom zime može proglasiti off-sezona.

Izaberite odredište!

www.000webhost.com